Studentenkamer

Alles over Studenten huisvesting

Zoals iedereen weet is het niet makkelijk om in sommige steden een kamer te vinden. Bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht hebben een gigantisch tekort aan studenten kamers. Om je hier bij te helpen heeft Studentmatching een aantal tips voor je om sneller in aanmerking te komen voor een mooie studenten kamer.

Voordelen van op kamers wonen

Als je als student op kamers woont heb je behalve het voordeel van een hogere studiefinanciering ook het voordeel dat je veel sneller contacten op doet met mede studenten. Dit kan een groot voordeel zijn voor de rest van je studie en zelfs je toekomstige carrière. Dit ook omdat je in plaatst van je tijd te besteden aan het reizen je kan verdiepen en verbreden met extra activiteiten die goed staan op je CV. En wie wil er nou niet af en toe gezellig een biertje drinken zonder nadenken over de laatste trein naar huis?

Hoe groot moet je studenten kamer zijn?

Als je een kamer gaat zoeken zijn er qua oppervlakte een aantal dingen waar je op moet letten. Heeft het huis een gedeelde huiskamer? Dit scheelt behalve veel ruimte op je kamere ook nog eens in de aanschaf van een bank en stoelen. Het inrichten van je kamer kan al duur genoeg zijn. Hoe kleiner de kamer hoe goedkoper je vaak uit bent met inrichten. Er zijn ook kamers met een toilettafel, dit lijkt heel handig maar uiteindelijk kost dit je wel vaak een vierkante meter aan oppervlakte en betaal je er vaak extra huur door. Mocht je een erg kleine kamer betrekken kan een hoogslaper een goede optie zijn.