Studentenverzekering

Studentenverzekering

Als student heb je het al snel druk genoeg en heb je geen zin om na te hoeven denken over waar je verzekerd voor bent en waar niet. Welke studentenverzekeringen zijn er allemaal en welke is nou echt nodig en welke niet? Dit en nog veel meer heeft Studentmatching allemaal voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Studenten zorgverzekering

Veel verzekeraars bieden speciale zorgverzekeringen aan voor studenten. Goed is om hier bij te kijken hoe hoog je eigen risico is en waar je standaard voor bent verzekerd. Verder is er meestal de mogelijkheid om de basis dekking uit te breiden met extra verzekeringen voor bijvoorbeeld de tandarts. De Landelijke Studenten Vakond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) hebben samen met Zilverenkruis Achmea een ideale zorgverzekering voor studenten samengesteld. Deze zorgverzekering kan studenten met 10% korting een verzekering op maat aanbieden. Nog niet overtuigd van deze zorgverzekering? Kijk dan hier voor de andere mogelijkheden van een zorgverzekering voor studenten.

Studenten inboedelverzekering

Tevens een belangrijke verzekering voor studenten is de inboedelverzekering. Je wilt natuurlijk niet dat als je met je studenten baan een mooie laptop hebt verdient dat je die niet vergoed krijgt na bijvoorbeeld diefstal of schade door brand. Een studenten inboedelverzekering heb je al voor een paar euro per maand. Een van de beste studentenverzekeringen is volgens ons de verzekering van de ING. De ING biedt een goede dekking voor een scherpe prijs. Het enige nadeel wat wij konden ontdekken is dat deze verzekering voor minimaal een jaar is, alhoewel de verzekering wel makkelijk mee te verhuizen is in het geval je van kamer veranderd,